Wiskunde: Bingel 

Bingel is een site waar leerlingen oefeningen kunnen maken. Het biedt hen de mogelijkheid om te oefenen over onderwerpen die in de klas aan bod zijn gekomen. De leerlingen krijgen vanuit de school inloggegevens om in te loggen op Bingel. De website toont voor elk leerjaar een apart zwevend bingeleiland met verschillende locaties, die verschillende leervakken voorstellen. Per eiland of per leerjaar zijn er verschillende leervakken waar je oefeningen kan maken.  De leerkracht kan ook een digitale taak in Bingel uploaden. Deze digitale taak bestaat uit oefeningen van Bingel zelf. De leerlingen kunnen de oefeningen zowel thuis als op school maken. Bingel past de oefeningen op het niveau van de leerlingen aan. Wanneer de leerlingen veel fouten maakt tijdens het oefenen, zullen de oefeningen aangepast worden naar een eenvoudiger niveau. Leerlingen die sterker zijn in wiskunde kunnen ook op Bingel oefenen. De leerkracht kan ook bekijken of de leerlingen veel oefenen of niet. Om de leerlingen extra te motiveren, kunnen ze een eigen avatar maken. Ze kunnen ook geld verdienen, in bingeltaal 'pingping' per oefening dat ze gemaakt hebben. Met dit geld kunnen ze minispelletjes spelen. Deze site is een goede manier om rekenen te oefenen omdat deze site zeer gevarieerd is in oefeningen. 

 

 

Aanpak in de klas

Als leerlingen klaar zijn met bepaalde oefeningen van taal, wiskunde,... krijgen ze de kans om te oefenen op Bingel. Er zijn twee computers in de klas. Als het altijd dezelfde leerlingen zijn die op de computer oefenen, kan de leerkracht een hoekenwerk maken. Dit zou dan een hoek zijn waar de leerlingen de kans krijgen om te oefenen op Bingel. 

 

De leerlingen kunnen thuis ook op Bingel oefenen. De leerlingen kunnen oefeningen zelf kiezen of de leerkracht kan een aantal oefeningen opgeven die ze thuis moeten maken. Voor zwakkere leerlingen is dit een extra hulpmiddel om wiskunde te verbeteren. 

 

 

Bijhorende ICT-eindterm

8. De leerlingen kunnen ICT gebruiken om op een veilige, verantwoorde en doelmatige manier te                    communiceren.

 

 

Leerplandoelen

  • WI-BEW.-.1.2     De lln. kunnen twee of meer getallen van elkaar aftrekken: natuurlijke getallen kleiner                          of gelijk aan 100.

 

  • WI-BEW.-.1.3      De lln. kunnen twee of meer getallen van elkaar aftrekken: natuurlijke getallen kleiner                            of gelijk aan 1000.

 

  • WI-BEW.+.1.3      De lln. kunnen twee of meer getallen optellen: natuurlijke getallen; som kleiner of                                  gelijk aan 1000.

 

  • WI-BEW.+.1.2      De lln. kunnen twee of meer getallen optellen: natuurlijke getallen; som kleiner of gelijk aan 100